WordPress.org is de organisatie die de WordPress software, samen met de community ontwikkelt en onderhoud in de vorm van updates en nieuwe versies.
Om het te gebruiken ga je op zoek naar een hosting partij, je schaft een domeinnaam aan en installeert de software. Vervolgens dien je een (betaald) thema en (betaalde) plug-ins te installeren zodat het systeem geschikt wordt om zelf een website of webshop te kunnen maken. Je zorgt zelf voor de configuraties, optimalisaties en beveiliging.
Onderhoud in de vorm van updates en upgrades doe je zelf en als er iets misgaat zoek je zelf uit door welke plug-in dit komt en neem je contact op met de verantwoordelijke leverancier.
Dit is geschikt voor de technische doe het zelver. Computer kennis, affiniteit met techniek en genoeg tijd, zijn vereisten om dit succesvol te doen.
Met WordPress.com levert de WordPress organistie een mogelijkheid om met WordPress te werken zonder alle technische kennis.
Het bestaat uit 1 hele grote multisite. Een WordPress multisite is een verzameling (netwerk) van WordPress websites. De losse websites binnen dat netwerk zijn “virtuele” website gebruikers en delen dus allemaal dezelfde installatie.
Je werkt ten alle tijden met thema's en de standaard blok editor in plaats van een geavanceerde page builder.
Afhankelijk van je pakket dien je voor premium thema's bij te betalen.
Voor een serieuze website zijn eigenlijk alleen de duurdere pakketten geschikt. De reclame en branding is dan weg. Voor een domeinnaam koppeling moet je vaak bijbetalen. De snelheid en mate van support is afhankelijk van je pakket.
Bij deze aanbieders werk je met hun eigen systeem in plaats van een universeel systeem zoals WordPress.
Dit heeft beperkingen. Zij bepalen wat mogelijk en niet mogelijk is. Uitbreiden kan niet en als je tegen grenzen aanloopt en je dus niet verder kunt, moet je overstappen en opnieuw beginnen. In veel gevallen stapt men dan over naar WordPress.
In veel gevallen kun je goedkoop starten maar moet je goed kijken naar "verborgen" kosten. De kosten na de eerste (goedkope) periode kunnen vaak fors hoger uitvallen en kosten voor een domeinnaam zijn niet altijd inbegrepen.
Support is vaak niet in het Nederlands en alleen via mail of chat.
Ja, alle pakketten zijn uitgerust met ongeveer 25 (betaalde) plug-ins. De licentiekosten zijn inbegrepen in je pakket. Als je dezelfde software zelf wil aanschaffen komt het pakket uit op ongeveer € 500,00 per jaar. Hier komen de hostingkosten en domeinnaam kosten dan nog bij.
Als agency hebben wij speciale licenties die schaalvoordeel opleveren. Dat voordeel geven wij direct door aan de eindgebruiker, u dus.
Zo zijn wij in staat om met de beste sofware te werken tegen een fractie van de prijs. (Zelf aanschaffen: rond de € 500,00 per jaar voor de software plus de
kosten voor hosting, domeinnaam en de tijd die je kwijt bent aan onderhoud, installatie, configuratie enz.)
Ja, u kunt contact met ons opnemen om uw upgrade mogelijkheden te bespreken.
Met onderhoud bedoelen we alle technische zaken die je normaal zelf moet doen om je website veilig, geoptimaliseerd en dus snel te houden.
Bijv. regelmatige database clean-ups, beveilgings-audits, SEO en snelheids-checks
Een groot onderdeel van website onderhoud zijn de WordPress en plug-in updates.
Vrijwel dagelijks komen er updates en nieuwe versies voor WordPress en plug-ins uit, die geupdate moeten worden. Dit kost veel tijd en na elke update bestaat er een kans dat er iets op je site niet meer functioneert.
Lecker Design verzorgt dit compleet voor je. Daarnaast testen wij updates en nieuwe versies eerst uit op een testplatform voordat we deze uitrollen naar live sites.
Veiligheid (en performance) zijn onze prioriteiten. Op onze servers maken we gebruik van alle moderne beveiligingstechnieken, zoals firewalls, DNS SEC, antivirus, DDOS protectie, scheiding van accounts enz.
Daarnaast installeren we afzonderlijke beveiligingssoftware op website niveau. Door middel van regelmatige scans en audits monitoren we daarnaast continue de websites van onze klanten.
Ja. Een .nl domein is in de pakketprijs inbegrepen. Je kunt bij je bestelling ook voor andere extensies kiezen.
Ja, een e-mailadres met je eigen domeinnaam wordt meegeleverd.
Met de meegeleverde bandbreedte kun je bij het websitepakket ongeveer 40.000 bezoekers per maand ontvangen. Bij de webshop pakketten rond de 80.000 bezoekers.
Meer dan genoeg voor 90% van de klanten. Mocht je meer bezoekers gaan ontvangen, kun je voordelig onbeperkt opschalen.
Jazeker. Meer dan genoeg voor 90% van de klanten. Mocht je toch meer opslagruimte nodig hebben dan kunnen we voordelig onbeperkt opschalen.
Staat uw vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!